Izmir Gençlik Zirvesi, 22 Mayıs 2021'de bir araya geliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Yeşil Gelecek Derneği, Genç İzmir ve Kentsel Stratejiler ve Yerel Uygulamalar Derneği (Kent-LAB) paydaşlığında düzenlenen zirve; “Su, Ekoloji ve Sürdürülebilir Kentleşme” başlığı ile ilk oturumunu çevrimiçi olarak gerçekleştirecek.

İzmir Gençlik Zirvesi, 22 Mayıs 2021'de bir araya geliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Yeşil Gelecek Derneği, Genç İzmir ve Kentsel Stratejiler ve Yerel Uygulamalar Derneği (Kent-LAB) paydaşlığında düzenlenen zirve; “Su, Ekoloji ve Sürdürülebilir Kentleşme” başlığı ile ilk oturumunu çevrimiçi olarak gerçekleştirecek.

Etkinlik hakkında yapılan basın açıklaması şöyle;

Dünyamızın yaşadığı ekolojik krizler ve kuraklık, kıtlık sorunları noktasında kendini sorumlu hisseden üniversite öğrencileri ve mezunlarının oluşturduğu İzmir Gençlik Zirvesi, sürdürülebilir bir yaşamı akademik düzeyde tartışarak farkındalık adına çalışmalar yapmak üzere yola çıkıyor. “Yeşil Mutabakat ve Sürdürülebilir Kalkınma”, “Kooperatifleşme ve Sürdürülebilir Tarım” başlıkları ile devam etmesi planlanan zirveler serisi sadece insanı değil dünyayı bir arada paylaştığımız tüm canlıların hayatını önceliyor. Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi Taraflar Toplantısı’nın 2022 ev sahip olması ve 2022-2024 Sözleşme Dönem Başkanlığı’nı yürütecek olması sebebiyle gençler olarak bu zirve serisinin önümüzdeki üç yıl boyunca önemli çıktılarla katkı sağlamasını amaçlıyoruz.

“Su, Ekoloji ve Sürdürülebilir Kentleşme” başlığı ile 22 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek zirve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in açılış konuşmasıyla başlayacak. İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan’ın 22 Büyükşehir Belediye Başkanı’nın imzaladığı Su Manifestosu kararlarını açıkladıktan sonra Su Yönetimi Uzmanı Dr. Akgün İlhan, Çevre Aktivisti Özge Doruk, Kent-LAB Yönetim Kurulu Başkanı Gökçen Kunter ve Peyzaj Mimarı Dr. Pınar Pamukçu-Albers’in oturumlarıyla devam edecek. Katılımcılar 22 Mayıs 2021 saat 13.00 itibari ile başlayacak zirveyi resmi websitesi üzerinden takip edebilirler.

 

Kent-Lab

Kent-Lab, kamusal alanın inşası için ortak olanın mekansallaştırılmasında, yerel yönetimler ve şehircilik disiplinlerinin kolaylaştırıcılığını sağlayarak, paydaşların kapasitelerini arttırmayı amaçlar.

Sosyal Medya'da KENT-LAB!